Steun Stichting Zaadgoed en de pioniers in biologische veredeling. Zaadgoed is deel van ons cultureel erfgoed en komt voort uit duizenden jaren veredeling. Wat ooit in handen was van vooral boeren en tuinders is sinds de laatste decennia voor ruim de helft in handen gekomen van nog maar 10 multinationals, zoals Monsanto. Tegelijk wordt het aanbod van verschillende rassen steeds kleiner, omdat het voor deze bedrijven commercieel interessanter is om te werken aan een beperkt aantal rassen waar zij patent op hebben.

Momenteel zijn nog maar vier gewassen verantwoordelijk voor 2/3 van het aantal calorieën dat we nuttigen. Het is moeilijk voor te stellen dat we alles wat we nodig hebben voor een gezond voedingspatroon, kunnen halen uit bewerkte maïs, sojabonen, rijst en tarwe. De schijnbaar grote variëteit aan voedingsmiddelen in de supermarkten zit steeds meer in de manier van verpakken en verwerken dan in de basisingrediënten.

Stichting Zaadgoed zet zich in voor het behoud van de diversiteit aan rassen en gewassen in de landbouw; de zogenaamde agro-biodiversiteit. Dit doet ze onder andere door jaarlijks individuele telers en kleine zaadbedrijven te steunen bij het ontwikkelen van smaakvolle, robuuste rassen voor de biologische landbouw. Hierdoor houden wij als consument de vrijheid om te kiezen voor rassen, die ook bijdragen aan een mooie omgeving. Want biodiversiteit in de landbouw en biodiversiteit in de natuur gaan hand in hand. U kunt het verschil maken!

WORD DONATEUR

Voor € 20 euro per jaar bent u al donateur van Stichting Zaadgoed en ondersteunt u de pioniers op het gebied van biologische veredeling.

Alvast veel dank voor uw zeer gewaardeerde bijdrage!Donateurs ontvangen 2 keer per jaar ons magazine 'Kiemkracht' vol inspirerende verhalen!
Periodieke gift 100% aftrekbaar*

Een periodieke gift doen

1. Download de ‘Overeenkomst periodieke gift’
2. Stuur deze per post naar Stichting Zaadgoed
3. U Ontvangt de overeenkomst ondertekent terug
4. U betaalt de periodieke gift per bank

*De meest actuele informatie over het belastingvoordeel op uw gift aan Stichting Zaadgoed vindt u altijd op de site van de belastingdienst.