Tomatenchallenge

De tomatenzaden in dit zakje zijn het resultaat van verschillende kruisingen van vlees- en cherrytomaten. De vruchten zijn heerlijk, divers van smaak en hebben verschillende kleurcombinaties en vormen. Ze zijn  geteeld in de biologische moestuin  van Edwin Nuijten, bestuurslid Stichting Zaadgoed.

Stichting Zaadgoed biedt u dit zaad aan. We willen smaakvolle alternatieve veredelingsmethoden  ontwikkelen. We willen geen uniform ras , maar samen met u een diversiteit van tomaten ontwikkelen.

Doet u mee?

Verwonder u - samen met ons - over de vormen, kleuren en smaken en laat u uitdagen! Het mooie is: als u volgend jaar het gewonnen zaad weer uitzaait, dan zal u weer een nieuwe diversiteit aan vormen, kleuren en smaken beleven. Misschien ziet u volgend jaar iets helemaal nieuws wat u dit jaar niet zal zien.

Dus: Zaai het uit, bewaar het zaad van de lekkerste en mooiste vrucht, deel het met vrienden en stuur ons een foto: info@zaadgoed.nl. We zetten uw selectie op onze website. Zo ontwikkelen we samen sterke, smaakvolle en kleurrijke tomaten.

 

Teelttips

De tomaten kunnen in de tuin, (koude) kas, of op het balkon geteeld worden. Voor handige teelttips zie bijv. www.makkelijkemoestuin.nl of kijk in het Handboek ecologisch tuinieren.

Het beste is om de zaadjes eerst nog even binnen (of in een kas of serre) op te kweken, en dan kunnen de planten als er geen vorst meer is naar buiten de grond in.

Ondersteunen met bamboestokken, regelmatig dieven, en als het nat weer wordt, ze een dakje geven, zodat het blad niet vochtig wordt en ze geen last krijgen van phytophthora.

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Zaai  X
Plant
Oogst X

 

Wilt u ook meedoen, maar bent u nog geen donateur?

Word dan snel donateur, want op = op.
Voor € 20 euro per jaar bent u al donateur van Stichting Zaadgoed en ondersteunt u de pioniers op het gebied van biologische veredeling