Ga mee actie voeren op 11 januari

Kom nu in actie voor het te laat is. We staan aan de vooravond van een besluit wat de voedselwereld op z’n kop gaat zetten. De Europese Commissie wil namelijk de strenge regels afschaffen voor genetisch gemodificeerde voedselgewassen die met nieuwe technieken, zoals CRISPR-Cas, zijn aangepast. Als de plannen doorgaan, is er ook geen verplichting meer op risicobeoordeling en vermelding op het voedseletiket. Niemand weet dan meer of er geknutseld is met wat we op ons bord hebben. In Brussel wordt de komende weken gestemd over amendementen t.a.v. het plan van de Europese Commissie.

Daarom moeten we massaal onze stem laten zien en horen! De GMO-lobby in Brussel is sterk. Het lijkt er op dat alle garanties voor het verzekeren van GMO-vrije keuzes uit het voorstel zijn geschrapt… Zowel voor boeren, burgers, de biologische sector, als voor de hele voedselketen staat er heel veel op het spel.

We reisden op 29 november 2023 als Nederlandse biologische sector af naar Brussel om samen met IFOAM, bezorgde burgers, Europarlementariërs en sector uit onder andere België, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, actie te voeren. Het is cruciaal dat wij een tegengeluid laten horen ten opzichte van de krachtige GMO-lobby. Wil je mee actie voeren en een verschil maken?

Ga mee naar Brussel
Wil je mee actie voeren en een verschil maken? Meld je dan via mijnetenmijnkeuze@gmail.com aan voor de demonstratie op 11 januari 2023 om 15 uur, Place du Luxembourg in Brussel. Of gebruik dit aanmeldformulier.

Bekijk wat je nog meer kunt doen op www.mijnetenmijnkeuze.nl en beluister de Podcast ‘waarom gentech niet thuishoort in bio’ die Odin onlangs maakte.