Donateursdag op 13 oktober 2018

Donateursdag

Op zaterdag 13 oktober 2018 is de jaarlijkse donateursdag. Dit jaar op de Beersche Hoeve, het bedrijf van René Groenen en Gineke de Graaf. Vanaf 14:00 uur bent u van harte welkom. Na ontvangst met koffie, thee en een welkom door het bestuur van Stichting Zaadgoed neemt René Groenen ons mee voor een rondleiding over het bedrijf. Het programma duurt tot ongeveer 16:30 uur. I.v.m. de catering is vooraf aanmelden gewenst.

Het bloemkoolras – waar biodynamisch tuinder René Groenen met steun van Stichting Zaadgoed sinds 2013 aan werkt – is twee jaar geleden meeverhuisd naar de nieuwe en grotere locatie: de Beersche Hoeve in Oostelbeers. Om de vermeerdering, veredeling en teelt van zaadvaste groenterassen een impuls en continuïteit te geven, heeft Coöperatie Odin het zaadbedrijf als 100% dochter onder haar hoede genomen. Winst, risico’s én idealen worden nu gedeeld en samen gedragen.

De verhuizing naar de Beersche Hoeve op Landgoed de Baest heeft voor René Groenen en zijn vrouw Gineke de Graaf letterlijk voor een grote verandering gezorgd. Behalve dat zij nu een medewerker erbij hebben en op het erf wonen, is het areaal van 8 naar 20 hectare toegenomen. Ook zijn er meer kweektunnels voor veredeling, droogruimtes voor zaden, gebouwen voor machinerie en gastverblijven voor stagiaires. Hun medewerker runt een nieuwe bedrijfstak: groenteteelt voor de Odin-winkels. René: “Het was altijd al onze droom om zaadvaste groenterassen expliciet in het winkelschap te leggen.”