Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tomaten Proeffestival

24 augustus @ 10:00 - 15:00

Tomaten zijn er in vele kleuren, vormen en smaken. Bijzondere tomaten en pepers zijn meestal niet in de winkel te koop maar worden veelal door hobbytuinders geteeld; vaak met verrassende geur, kleur en smaakeigenschappen. Ook op de kwekerij van De Kas van Kaat worden, samen met de cliënten, dit jaar wel vijftig verschillende rassen tomaten geteeld.

Op dit festival laten hobby- en beroepstuinders je proeven van eigen teelt en bieden zij de mogelijkheid om zaadjes te delen. Door de keukenbrigade van De Kas worden lekkere gerechtjes gemaakt van de verschillende soorten tomaten. Deze zijn te proeven en te kopen. Je kunt deelnemen aan de verkiezing van de lekkerste tomaat in twee categorien: één voor cherry- annex snoeptomaatjes en één voor de grotere tomaten.

Tijd Proeverij van 10.00 tot 15.00 uur, horeca geopend tot 17.00 uur
Locatie De Kas van Kaat, Kuyerhuislaan 8d, 8025 AS Zwolle
Organisatie VELT afdeling Zwolle i.s.m. De Kas van Kaat
Toegang Gratis

Ben jij zo’n tuinder die bijzondere tomaten en/of pepers teelt en wil je dit graag met anderen uitwisselen? Meld je dan als deelnemer bij haikovandervelde@telfort.nl en neem dan enkele stuks mee om te delen. Voorwaarde is wel dat je tomaten of pepers hebt geteeld uit zaadvast zaad omdat F1 hybridezaden niet met dezelfde eigenschappen zoals smaak en vorm zijn te vermeerderen.

Organisator

Velt Zwolle

Locatie

De Kas van Kaat
Kuyerhuislaan 8d
Zwolle, 8025 AS
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie