Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiedag ‘ondernemen met Nederlandse erfgoedrassen en gewassen’

oktober 9, 2019

€20

Op 9 oktober vindt op Landgoed Hindersteyn de themadag ‘Ondernemen met Nederlandse erfgoedrassen en gewassen’ plaats. Op deze dag geven ondernemers met oude rassen en gewassen inspirerende voorbeelden, presentaties en interactieve workshops over kansen in het verwaarden hiervan en over de samenwerking in de keten.

De oorspronkelijke erfgoedrassen en gewassen hebben de basis gelegd voor alle voedselbronnen waar we nu gebruik van maken. Een bord vol smaken en vol verhalen.

Om deze unieke rassen en gewassen te blijven behouden en gebruiken zijn naast, een duurzame teelt en fokkerij van gewassen en dieren, vooral ook enthousiaste (hobby)boeren, een eerlijke prijs voor een kwalitatief goed product, en een sterke samenwerking van de partners in de gehele keten noodzakelijk.

Daarom organiseren het Centrum voor Genetische bronnen Nederland van Wageningen University and Research,  Stichting Zeldzame Huisdierrassen, Stichting De Oerakker, en Slowfood Nederland gezamenlijk op woensdag 9 oktober 2019 de themadag “Ondernemen met Nederlandse erfgoedrassen en gewassen”.

Een dag vol inspirerende voorbeelden van ondernemers met oude rassen en gewassen, inhoudelijke presentaties over de waarde van lokale rassen in een duurzame kringlooplandbouw, over kansen en geleerde lessen in het verwaarden van de erfgoedrassen, en over de samenwerking met collega boeren of andere partners in de keten om samen op te schalen.

Deze dag is voor iedereen die geïnteresseerd is in het houden, fokken, telen, kweken, verwerken of verwaarden van de oorspronkelijke Nederlandse rassen en gewassen. Van Skeapsrond schapenkaas tot brood van Ommelandertarwe.

Zie: http://szh.nl/agenda/inspiratiedag-ondernemen-met-erfgoedrassen-en-gewassen/  voor meer informatie en aanmelding.

Gegevens

Datum:
oktober 9, 2019
Kosten:
€20
Evenement Tags:

Organisator

Stichting SZH
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Landgoed Hindersteyn
Langbroekerdijk 119
Langbroek, 3947 BG
+ Google Maps