Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Donateursdag 2023 op zaterdag 26 augustus

augustus 26, 2023 @ 14:00 - 16:30

De donateursdag vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 augustus (aangepaste datum) van 14:00 – 16:30 uur bij Thomas Hoedjes op stadsboerderij de Genneper Hoeve in Eindhoven. Het adres is Tongelreeppad 1. Graag van te voren even aanmelden via secretariaat@zaadgoed.nl in verband met de catering.

Op een mooi plekje in Eindhoven ligt de Genneperhoeve. Een biodynamisch landbouwbedrijf met eigen winkel. Alleen dat is al een bezoek waard. Deze donateursdag zijn we te gast bij Thomas Hoedjes. Voor hem is het veredelen van gewassen echt een passie. Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in zaden en planten. Omdat hij in Nederland geen praktijkgerichte opleiding in veredelen vond, kwam hij uiteindelijk terecht bij de opleiding in biodynamische plantenveredeling van Kultursaat in Duitsland.

Daar leerde hij over plantengroei, de genetische kant, het BD-aspect, de selectieprocedure, smaak- en kwaliteitstesten doen en hoe je een proef opzet. Thomas is bezig met het veredelen van o.a. rode bleekselderij, rode bieten en knolvenkel en het wortelras ‘Chantenay à Coeur Rouge 2’. Inmiddels is hij vakgroepleider rode biet bij Kultursaat, en de jongste veredelaar van de groep.

Op de donateursdag vertelt hij graag meer over het veredelen van gewassen en laat hij ons de wortels en de rode bieten in het zaad zien. Net als de bloeiende knolvenkel en een aantal verschillende andere wortelrassen. Waarschijnlijk is er ook wat te proeven.

Gegevens

Datum:
augustus 26, 2023
Tijd:
14:00 - 16:30

Organisator

Stichting Zaadgoed
E-mail
secretariaat@zaadgoed.nl
Bekijk de site van Organisator