Stichting Zaadgoed
voor biologische zaadteelt en veredeling
en behoud van biodiversiteit
Red onze zaden!

Cursussen

Cursus zaadteelt voor moestuinders

Hebt je een moestuin en lijkt het je leuk om zelf zaad te telen? Geef je dan snel op voor de cursus eigen zaadteelt van Stichting Zaadgoed. De cursus wordt gegeven door Janneke Tops die veel ervaring heeft met het geven van cursussen aan moestuinders.

De cursus bestaat uit twee middagen; een zaaidag in het voorjaar en een oogstdag in het najaar. Tijdens de cursus leert u hoe zaadvermeerdering in zijn werk gaat en hoe u zaadteelt kunt inpassen in uw vruchtwisseling. U krijgt praktische tips over het telen, oogsten, drogen en bewaren van zaden in de moestuin.

De kosten voor de cursus bedragen 75 euro per persoon. Dit is inclusief cursusmateriaal en koffie en thee. Donateurs van Stichting Zaadgoed van Prospecierara en van Velt  betalen 65 euro.

Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus in april van start. De cursus zal op een woensdag, centraal in het land, gegeven worden. De precieze  datum en locatie worden later vastgesteld.

U kunt zich ook aanmelden met uw volkstuinvereniging. De kosten bedragen dan 500 euro voor de hele vereniging. Voorwaarde hierbij is dat u een binnenruimte heeft waar het theorie gedeelte van de cursus gegeven kan worden

U kunt zich opgeven voor de cursus door een mail te sturen naar Janneke Tops janneketops@gmx.com onder vermelding van   “opgave cursus zaadteelt 2017”. Uw opgave is pas definitief na betaling.

============================================

Cursus voor instandhouding van een groenteras

In samenwerking met ProSpecieRara. 
Zodra er weer een nieuwe cursus start laten we dat aan onze donateurs en op de website weten. Als u op de hoogte wilt blijven, stuur dan een mailtje naar info@prospecierara.nl

============================================

Aardappelveredelingscursus

In het zevende jaar heeft deze cursus geen ondersteuning door Stichting Zaadgoed meer nodig.
De drie aardappelkwekersverenigingen (AKV’s) bieden in samenwerking met het Louis Bolk Instituut de Cursus Aardappelveredeling voor (kleine) kwekers aan. Na de succesvolle cursussen Aardappelveredeling (2008 tot 2013) in het kader van het Bioimpuls Veredelingsproject, is besloten deze cursus een vaste plaats in de aardappelsector te geven. Niet alleen biologische akkerbouwers hadden belangstelling voor deze cursus, maar ook gangbare kleine kwekers wilden hun kennis opfrissen en verdiepen. Zelfs kwekers van professionele kweekbedrijven bleken hun voordeel te kunnen doen met de rijke kennis van de kweker en docent Jan van Loon.
Opgeven via  www.louisbolk.nl/veredeling.